nedeľa 30. septembra 2012

Unikátne zapekané palacinky plnené hrozienkami a tvarohom


Na prípravu tejto skvelej pochúťky si pripravte nasledujúce suroviny:


Na cesto:

- 200 gramov hladkej múky
- 0,5 litra mlieka
- štipku soli
- 1 až 2 vajcia
- 1 lyžicu krupicového cukru (nemusí byť)


Na náplň:

- 400 gramov tvarohu, prípadne trochu mlieka na zriedenie
- sáčok vanilkového cukru
- 1 až 2 žĺtky, prípadne aj bielka
- citrónovú kôru
- cukor na prípadné dochutenie podľa svojej chuti
- hrozienka v primeranom množstve


Na zapekaciu zálievku:

- 2 vajcia
- 0,25 l mlieka
- maslo na vymastenie


Príprava palaciniek:


Pripravíme si cesto na palacinky a necháme ho chvíľu stáť. Medzitým zmiešame tvaroh so žĺtkami, cukrom, kôrou z chemicky neošetreného citróna a hrozienok. Z bielkov môžeme ušľahať sneh a vmiešať ho do tvarohu. Podľa potreby možno pridať mlieko, aby sa náplň dobre rozotierala.

Palacinky pečieme na masle, potom ich potierame náplňou a zavinieme. Ak sa ešte chvíľu dokážeme ovládať a palacinky nezjeme hneď, uložíme ich do zapekacej nádoby. Keď ju naplníme, vložíme ju do predhriatej rúry, obsah krátko zohrejeme, zalejeme zálievkou z vajec rozšľahaných v mlieku a pečieme asi 15 minút pri 180 ° C.

Potom už môžeme tanier sa zapečenou dobrotou ozdobiť podľa vlastnej fantázie, napríklad kompótovým ovocím, čokoládovou polevou a podobne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára