nedeľa 30. septembra 2012

Máte chuť na zmenu? Vyskúšajte francúzske palacinky!


Ak máte radi maškrty, potom musíte vyskúšať tento recept. Je jedno kto ho bude realizovať, pokiaľ dodržíte pomery použitých surovín.

Francúzske palacinky sa zvyknú robiť na špeciálnej platni, ktorá je určená priamo na tento účel. Avšak nám uplne postačí teflónová panvica s väčším priemerom. Treba ju trošku rozohriať, potrieť trochou masla alebo oleja. Ja používam olej, ale je potrebné ju potrieť naozaj len trochu. 

Cesto sa leje do čo najtenšej vrstvy a akonáhle hore "zavädne", tak je potrebné palacinku ihneď otočiť.

Na prípravu francúzskych palaciniek budete potrebovať nasledujúce suroviny: 1/4l mlieka, 1/4 litra vody, 3 vajcia, 3 veľké lyžice oleja, 1 vanilkový cukor, štipku soli (približne polovica čajovej lyžičky), 30 dkg hladkej múky a dve čajové lyžičky práškového cukru.

Príprava francúzskych palaciniek:

Cesto je potrebné poriadne premiešať a nechať polhodinku odležať. Nebojte sa keď bude cesto vyzerať riedko. Je to v ok. 

Nalejte na panvicu (tenkú vrstvu), rozotrite a potom už si len užívajte tú správnu chuť palaciniek.
Je to cesto približne na 12 kusov palaciniek

Hotovo! Dobrú chuť!

2 komentáre: