nedeľa 30. septembra 2012

Novinka! Palacinky s hydinovým mäsom


Na prípravu tejto labužníckej špeciality si nachystajte:

- 1,5 dl mlieka
- 1 vajce
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžičku oleja
- tuk na pečenie,
- štipku soli

Na náplň:


- 200 až 300 g pečeného hydinového mäsa
- 1 cibuľu alebo pór
- olej
- chili
- 2 lyžice vývaru
- soľ
- na potretie
- 4 lyžice kečupu
- tvrdý syr


Príprava hydinových palaciniek:


Nadrobno nakrájanú cibuľu alebo pór speníme na oleji, pridáme mäso nakrájané na rezance, chili, soľ a opečieme. Pokvapkáme vývarom a zohrejeme.

Z mlieka, vajcia, soli, múky, lyžičky oleja a 2 až 3 lyžíc vody pripravíme stredne husté cesto a necháme ho chvíľu stáť.
Potom z neho upečieme tenké palacinky, naplníme ich plnkou, stočíme a vložíme do zapekacej nádoby. Potrieme ich kečupom zmiešaným s nastrúhaným syrom a zapečieme.
Podávame so zemiakmi alebo pečivom a zeleninovým šalátom.

Hotovo! Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára