nedeľa 30. septembra 2012
Novinka! Palacinky s hydinovým mäsom
Na prípravu tejto labužníckej špeciality si nachystajte:
- 1,5 dl mlieka
- 1 vajce
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžičku oleja
- tuk na pečenie,
- štipku soli
Na náplň:
- 200 až 300 g pečeného hydinového mäsa
- 1 cibuľu alebo pór
- olej
- chili
- 2 lyžice vývaru
- soľ
- na potretie
- 4 lyžice kečupu
- tvrdý syr
Príprava hydinových palaciniek:
Nadrobno nakrájanú cibuľu alebo pór speníme na oleji, pridáme mäso nakrájané na rezance, chili, soľ a opečieme. Pokvapkáme vývarom a zohrejeme.
Z mlieka, vajcia, soli, múky, lyžičky oleja a 2 až 3 lyžíc vody pripravíme stredne husté cesto a necháme ho chvíľu stáť.
Potom z neho upečieme tenké palacinky, naplníme ich plnkou, stočíme a vložíme do zapekacej nádoby. Potrieme ich kečupom zmiešaným s nastrúhaným syrom a zapečieme.
Podávame so zemiakmi alebo pečivom a zeleninovým šalátom.
Hotovo! Dobrú chuť!
Menovky:
cesto na palacinky,
hydinove palacinky,
palacinky,
palacinky cesto,
palacinky na slano,
palacinky s hydinovym masom,
plnene palacinky,
recept na palacinky,
zapekane palacinky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára