nedeľa 30. septembra 2012
Lahodné palacinky plnené jahodami
Na prípravu jahodových palaciniek si prichystajte nasledujúce suroviny:
- 1/2 l mlieka,
- 2 vajcia,
- 200 gramov hladkej alebo polohrubej múky,
- 20 gramov práškového cukru,
- soľ,
- 100 gramov masla na smaženie,
- 250 gramov zaváraniny na plnenie,
- cukor na posyp.
Náplň:
- 250 gramov čerstvých jahôd,
- 60 gramov práškového cukru
Postup prípravy:
Do hrnčeka nalejeme mlieko a následne pridáme vajcia, cukor a soľ. Všetko dobre rozmiešame a za stáleho miešania postupne prisypávame múku až kým nevytvoríme riedke palacinkové cesto.
Nachystáme si stredne veľkú panvicu, ktorú vopred zahrejeme, dobre vymastíme maslom a potom na ňu nalejeme cesto, ktoré otáčavým pohybom rozlejeme tak, aby celé dno panvy bolo cestom tenko prikryté. Potom opečieme po oboch stranách do zlatistej farby.
Palacinky pri pečení obraciame širokým tenkým nožom.
Upečené palacinky skladáme do hrnca a zakryjeme ich pokrievkou, aby nevychladli. Pred podávaním každú palacinku naplníme jahodami, zmiešanými s cukrom. Stočíme a pocukrujeme. Recept je približne pre 6 osôb.
Hotovo! Dobrú chuť!
Menovky:
cesto na palacinky,
jahodove palacinky,
palacinky,
palacinky cesto,
palacinky na sladko,
palacinky plnene jahodami,
plnene palacinky,
priprava palaciniek,
sladke palacinky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára